Şirketler Hukukunda Neler Değişti? (6455 Ve 6495 Sayılı Kanunlarla Yapılan Değişikliklere, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'na Göre)

Şirketler Hukukunda Neler Değişti? (6455 Ve 6495 Sayılı Kanunlarla Yapılan Değişikliklere, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'na Göre)
ISBN: 9789750228551 — 2014 — 7. Baskı Hukuk İş Hukuku

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu, yarım asrı askın bir süredir uygulanmakta olan 6762 sayılı eski Ticaret Kanunu'nun Şirketler Hukukuna ilişkin düzenlemelerini neredeyse bastan sona değiştirmiş ve birçok alanda yenilikler öngörmüştür. Ticaret şirketlerinin kuruluşlarından sona ermelerine, sermaye şirketlerinin genel kurullarından yönetimlerine, denetimlerinden finansal tablolarına, muhasebe standartlarından bilgi toplumu hizmetlerine, ortaklara ve pay sahiplerine sağlanan haklardan getirilen yükümlülüklere, hukuki sorumluluk hallerinden yeni getirilen ceza hükümlerine, birleşmeden bölünmeye, tür değiştirmeden pay senetlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan bu değişiklikler ve yenilikler ile yeni dönemde çok farklı kurallar içeren bir Şirketler Hukuku karsımıza çıkmaktadır. Soner ALTAŞ tarafından kaleme alınan ve 6335,6455 ve 6495 sayılı kanunlar ile yapılan değişikliklere ve yeni Sermaye Piyasası Kanunu'na göre güncellenen bu kitapta, 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu'nun kollektif, komandit, anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş şirketlere, birleşmeye, bölünmeye, tür değiştirmeye, bağımsız denetime, özel denetime, internet sitesi yükümlülüğüne, şirketlerin ölçek bazında sınıflandırılmasına, defter ve belge düzenine, finansal raporlamaya, muhasebe standartlarına, şirketler topluluğuna, hukukî ve cezaî sorumluluğa ilişkin hükümleri, eski TTK ile kıyaslanarak, en son haliyle ve ana hatlarıyla ele alınmıştır. Böylece, yeni TTK'nın getirdiği düzenlemeleri ana hatlarıyla bilmek isteyen okurların talepleri karşılanmaya çalışılmıştır.

İçeriğe ait içindekiler bölümünün aktarımı devam etmektedir.

Bu kitap aşağıdaki Dijital Hak Yönetimi (DRM) Koşullarıyla belirlenen süre için kullanılabilmektedir:

  • Yazıcıdan Çıktı Alma İzni:
    Yok
  • Kes/Kopyala/Yapıştır:
    Yok
  • Toplam Kullanılabilecek Cihaz Adedi:
    2
  • Kitap Dosyasını Farklı Kaydetme ve Dijital Ortamda Çoğaltma İzni:
    Yok

Son İnceledikleriniz

Şirketler Hukukunda Neler Değişti? (6455 Ve 6495 Sayılı Kanunlarla Yapılan Değişikliklere, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'na Göre) Soner Altaş Sümerlerden Türkiye Cumhuriyetine Maliye Tarihi Ali Rıza Gökbunar Melek Sanmıştım Şeytanı Hüseyin Rahmi Gürpınar 100. Yılda Türkiye: Sürdürülebilir Sosyal, İktisadi, Mali, Demografik Ve Siyasal Politikalar Ve Projeksiyon Analizleri Burcu Kılınç Savrul Terk Suçu (TCK m.97) – Ceza Hukuku Monografileri – Yeliz Durgut Üniversiteler İçin Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Komisyon (Kocaeli Üniversitesi Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanları) Dijital Oyunların Tasarım Ve Geliştirme Süreçleri Tansel Tepe Bulaşıcı Salaklık Fevzi Demir En Son Değişikliklerle Özel Tüketim Vergisi Kanun – Açıklama – Yorum Müge Turan Lise Öğrencilerinin Dijital Oyun Oynama Motivasyonları İle Fiziksel Aktiviteye Katılım Motivasyonlarının İncelenmesi Dr. Hasan Güler Özel Hayatın Gizliliğinin Korunması Mümin Serdar Güntürk Türk Ceza Kanunu'nda Anayasayı İhlal Suçu Nuray Beyza Yanıkoğlu Televizyon Dizisi Okumaları Hatırla Sevgili Üzerine Remziye Köse Özelçi Türk Hukukunda Yürütme Ve İdarenin Kanuniliği İlkesi Ramazan Demir Denetim, Güvence Ve Finansal Raporlama Standartlarında Güncel Gelişmeler Burcu Nazlıoğlu Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Mesleki Sosyalleşme Ve Psikolojik Sermaye Düzeyleri Ahmet Dinç Bankacılık Ürün Ve Hizmetleri Bireysel – Özel – Yatırım – Kobi – Ticari – Kurumsal Bankacılık Mehmet Vurucu

Arama Yapın
AI Arama
Alıntı Kopyalandı!